Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Perfectie in design, uit passie geboren 

Perfectie in design, uit passie geboren 

Bekroond met een iF Design Award 2025 voor innovatie en designkwaliteit.

Wat in 1948 begon met oprichters Antoon Tijdink en Antoon van Goor, groeide uit tot een van de meest toonaangevende producenten van keukentoestellen in de Benelux. ATAG staat al meer dan 75 jaar synoniem voor hoogwaardige keukentoestellen, ontworpen voor iedereen die van koken meer wil maken dan een dagelijkse bezigheid. Met roots in Nederland en een sterke aanwezigheid in de Benelux, onderscheidt ATAG zich door de combinatie van vakmanschap, vooruitstrevende technologie en een oog voor esthetiek. De keuken als kloppend hart van het huis – daar horen toestellen bij die inspireren, ondersteunen en uitdagen.

Met de nieuwe 8-serie tilt ATAG deze filosofie naar een nog hoger niveau. De ovens uit de 8-serie zijn ontworpen voor fijnproevers én designliefhebbers. Slimme technologie, een intuïtieve bediening en een afwerking tot in de kleinste details maken van deze toestellen echte blikvangers in elke keuken. 

“Onze missie is mensen inspireren om het beste uit zichzelf te halen in de keuken. De 8-serie is daar het perfecte verlengstuk van: ovens die niet alleen technisch uitblinken, maar ook esthetisch een statement maken.” Annick Van Der Smissen, Marketing Manager ATAG België

De toekomst van koken én bakken binnen handbereik

De 8-serie brengt innovatie, design en vakmanschap samen in een reeks ovens die intuïtief aanvoelen wat de gebruiker bedoelt. De focus ligt op een nauwkeurige temperatuurregeling, een krachtige stoomfunctie en de integratie van een microgolf – de perfecte basis voor een alles-in-één toestel.

De kracht van 5-in-1: één oven, eindeloze mogelijkheden

Met temperaturen tot 315°C, een kernthermometer voor perfecte garing en een stoomregeling tot op de graad nauwkeurig, wordt elke bereiding naar een hoger niveau getild. De 8-serie biedt met zijn 5-in-1 functies ongeëvenaarde flexibiliteit: oven, microgolf, stoom, oven + microgolf én oven + stoom. Of het nu gaat om bakken, stomen, regenereren, sous-vide koken of eenvoudig opwarmen, dit toestel doet het allemaal.

Intuïtieve technologie en slimme innovaties

Bij de ontwikkeling van de 8-serie lag de focus op een intuïtieve gebruikerservaring. De bediening combineert een duidelijk touchscreen met een precieze draaiknop, zodat elke functie snel en nauwkeurig toegankelijk is. Met de ConnectLife-app houd je op elk moment controle over je oven – ook vanop afstand.

De oven regelt zelf de juiste hoeveelheid stoom dankzij slimme sensoren die de lading inschatten. Zo blijven smaken en voedingsstoffen optimaal behouden. Bij het openen van de deur zorgt de stoomreductiefunctie voor extra veiligheid en comfort. De gewelfde ovenruimte – geïnspireerd op traditionele houtovens – garandeert een optimale luchtcirculatie. In combinatie met reflecterend emaille en krachtige boven- en onderwarmte tot 315°C leidt dit tot uiterst constante bakresultaten.

Voor extra gebruiksgemak biedt de 8-serie ook ‘Stage cooking’, waarbij verschillende kookfasen automatisch worden ingesteld. Dankzij het PLUS-menu kunnen extra functies geactiveerd worden tijdens het bereiden. 

“Design gaat bij ATAG niet enkel over vorm, maar vooral over hoe technologie je helpt betere resultaten te behalen in de keuken. De 8-serie is gemaakt om te inspireren, zowel bij dagelijks koken als bij culinaire hoogstandjes.” Annick Van Der Smissen, Marketing Manager ATAG België

Wat hebben vakmensen nodig van een oven?

Professionele bakkers en gepassioneerde thuiskoks weten als geen ander welke eigenschappen een oven écht tot een kwaliteitsinstrument maken. Twee Belgische vakmensen uit de wereld van patisserie en broodbakken vertellen wat zij belangrijk vinden in een oven – en waarom die eigenschappen voor hen het verschil maken.

Sarah Renson: meesterbakker in balans en finesse

Sarah Renson is een bekende Vlaamse patissière, met eigen winkels in het Leuvense, een populair TV-programma ‘Sweet Table’ op njam! en twee succesvolle bakboeken op haar naam.

Voor Sarah is bakken een bron van rust en creativiteit. Haar favoriete klassieker? Citroentaart. Een eenvoudig ogend gebak dat pas echt schittert wanneer elk detail klopt.

Voor Sarah is een stabiele, gelijkmatige warmte cruciaal. Ze streeft naar een krokante, droge bodem en een zachte vulling die net voldoende is gestold — zonder korstvorming. Ook een nauwkeurige baktemperatuur en voorspelbare ovenreactie zijn essentieel bij het blind bakken en afwerken.

Stijn Van Kerkchoven: pure ambacht, grote precisie

Als bakexpert en docent met een indrukwekkend palmares — waaronder een zilveren medaille op het wereldkampioenschap bakken in Japan (2023) — weet Stijn Van Kerkchoven als geen ander dat perfect brood bakken begint met controle over het volledige proces. Zijn favoriete recept? Focaccia. Ambachtelijk, puur en perfect gefermenteerd.

“Kwaliteit begint bij het hart van de keuken: de oven. En voor mij is dat ATAG,” vertelt Stijn. “Met ATAG is bakken geen kunst, het is pure precisie. Kwaliteit proef je in elke hap.”

Voor Stijn ligt de sleutel tot een geslaagde focaccia in een stabiele rijstemperatuur, voldoende luchtigheid en een krachtige afbakking met intens warmtecontact — vooral onderaan. Ook de stoomreductie en de mogelijkheid om snel te starten op hoge temperatuur maken een groot verschil.

Twee heerlijke recepten van Sarah Renson en Stijn Van Kerckhoven:

Citroentaart van Sarah Renson

Ingrediënten voor 6–8 personen

Voor het zanddeeg

  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 80 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout

Voor de citroenvulling

  • 200 ml vers citroensap (ca. 4 citroenen)
  • 200 g fijne suiker
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 150 g ongezouten boter, in blokjes

Afwerking

  • Poedersuiker of gekaramelliseerde meringue

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg tot een gladde bol. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm. Prik de bodem in met een vork en bak blind op 180°C gedurende 15 min, verwijder de steunvulling en bak nog 5 min extra.
  3. Verwarm het citroensap samen met de suiker op laag vuur. Klop intussen de eieren los in een aparte kom. Giet een beetje van het warme sap bij de eieren (om te tempereren) en giet dan alles terug in de pan.
  4. Laat zachtjes indikken tot een curd. Voeg de koude boterblokjes toe en meng tot een glad geheel.
  5. Giet de vulling op de gebakken bodem en laat opstijven in de koelkast. Werk af met poedersuiker of meringue.

Focaccia van Stijn Van Kerkchoven

Ingrediënten (voor 800 g deeg)

  • 440 g tarwebloem (11,5% eiwit)
  • 5 g droge gist
  • 9 g zout
  • 330 g water (bij ca. 58°C)*
  • 15 g olijfolie
  • (*waterhoeveelheid afhankelijk van bloemtype)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie 1 minuut op lage snelheid met een platte menghaak.
  2. Kneed vervolgens 10 minuten op hoge snelheid. Voeg halverwege de olijfolie toe.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten, vouw het daarna enkele keren op en leg het in een met olijfolie ingevette bakvorm of op een bakplaat.
  4. Laat het deeg afgedekt 12 tot 24 uur rusten in de koelkast (4°C).
  5. Haal het 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Druk met de vingertoppen putjes in het deeg, bestrijk opnieuw met olijfolie en werk af met toppings naar keuze (rozemarijn, grof zeezout, kerstomaatjes…).

Bak de focaccia 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 240°C (boven- en onderwarmte), tot ze goudbruin en krokant is.

*“ zeigt erforderliche Felder an

Stuur ons een bericht

Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten