De keuken is het kloppend hart van het huis en daar horen toestellen bij die inspireren, ondersteunen en uitdagen. Trouw aan deze filosofie komt ATAG met de 8-serie. “Ovens die zijn ontworpen voor fijnproevers en designliefhebbers”, aldus Annick Van Der Smissen van ATAG België. “Echte blikvangers in de keuken dus.”
Wat oprichters Antoon Tijdink en Antoon van Goor meer dan 75 jaar geleden voor ogen hadden, namelijk de creatie van hoogwaardige keukentoestellen, mondt vandaag uit in de 8-serie ovens die slimme technologie, een intuïtieve bediening en een afwerking tot in de kleinste details samenbrengen. Het gebruiksgemak en de extra kookbeleving van de ovens zijn in de internationale designwereld niet onopgemerkt gebleven en ondertussen bekroond met een iF Design Award 2025.

Oven, microgolf, stoom, oven + microgolf en oven + stoom. Bakken, stomen, regenereren, sous-vide koken of eenvoudig opwarmen. De 8-serie is, kan en doet het allemaal. “De aanwezige technologie helpt de gebruiker betere resultaten te behalen in de keuken, zowel bij dagelijks koken als bij culinaire hoogstandjes”, benadrukt Annick Van Der Smissen. Talrijke features en functies zijn aanwezig om dit statement waar te maken: een nauwkeurige temperatuurregeling met temperaturen tot 315°C, een krachtige stoomfunctie met ook daar een regeling tot op de graad nauwkeurig en een kernthermometer voor perfecte garing. “Slimme sensoren schatten de lading in de oven in en op basis daarvan regelt de oven zelf de juiste hoeveelheid stoom zodat smaken en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. De gewelfde ovenruimte, waarvoor we de inspiratie vonden bij traditionele houtovens, garandeert een optimale luchtcirculatie.”

De vele slimme technologieën die perfecte kook- en bakresultaten mogelijk maken zijn één. Minstens even belangrijk om tot een optimale gebruikerservaring te komen is de bediening van de oven. Ook hiervoor ging ATAG niet over één nacht ijs. Door een duidelijk touchscreen met een precieze draaiknop is elke functie snel en nauwkeurig toegankelijk. Extra gebruiksgemak is er dankzij de ‘Stage cooking’ waarbij verschillende kookfasen automatisch worden ingesteld en via het PLUS-menu kunnen extra functies tijdens het bereiden worden geactiveerd. Gebruikers behouden elk moment de controle over de oven met de ConnectLife-app – ook vanop afstand.

Bekende chef-koks en influencers gaan dagelijks aan de slag met de ATAG-toestellen. De familie ATAG-ambassadeurs bestaat naast Sarah Renson, een bekende Vlaamse patissier met onder andere een populair tv-programma op njam!, en Stijn Van Kerkchoven, zilveren medaille op het wereldkampioenschap bakken in 2023, ook uit Gilles Melchior, sterrenchef van restaurant Melchior in Tienen en Thomas Diepersloot, sterrenchef van restaurant Fine Fleur in Antwerpen. Renson en Van Kerkchoven werken al geruime tijd met de 8-serie ovens. Renson: “De stabiele en gelijkmatige warmte is cruciaal, net als een nauwkeurige baktemperatuur en voorspelbare ovenreactie.” Van Kerkchoven voegt toe: “Kwaliteit begint bij het hart van de keuken en dat is de oven. Ik verwacht een perfecte controle over het volledige bakproces. De ovens van de 8-serie van ATAG geven mij dat ook.”
Neem dan rechtstreeks contact op met ATAG NV.
Contact opnemen