Platform over design en techniek in de keuken-, woon-, en badkamerbranche
Delabie helpt om de ecologische impact van keukens te verkleinen
De juiste kraan op de juiste plek. Een ideale mix van economische prestaties, functionaliteit en milieuvriendelijkheid

Delabie helpt om de ecologische impact van keukens te verkleinen

Hoe verzoenen we economische prestaties met milieuvriendelijkheid? Simpel, door de juiste kraan en de juiste sanitaire uitrusting te kiezen. Onaangepaste kranen leiden al snel tot een aanzienlijke water- en energieverspilling. Als specialist in sanitaire voorzieningen voor professionele omgevingen staat Delabie klaar met innovatieve oplossingen.

In professionele keukens wordt intensief water gebruikt. Dat kan ook helemaal niet anders. Spoelen, schoonmaken, koken, handen wassen. Een constante waterstroom. Het is precies daar, recht onder de neus van elke keukenprofessional, dat ook de oplossing ligt. Want een verouderde of slecht gekozen kraan slurpt meer water dan echt nodig. Svea Wagemans van Delabie: “Gelukkig bestaan er doeltreffende en concrete oplossingen en deze verlagen niet alleen de waterfactuur, ze helpen ook het milieu een handje. Neem nu onze kraanmodellen met een geoptimaliseerde doorstroming. Die houden de doorstroming nauwkeurig in de gaten en verminderen zo onnodig verbruik. Een waterbesparing tussen de 30 en 50 procent. Zonder in te boeten op gebruiksgemak!”

Essentiële vereisten

In professionele keukens geldt de stelregel: hoe minder aanraking, hoe beter. Hygiëne is er van het grootste belang. Bedrijven die met voedsel werken, restaurants en grootkeukens dus, maar ook bedrijven in de voedingsindustrie, zijn verplicht om te werken volgens het HACCP-systeem (gevarenanalyse en kritische controlepunten) en zijn strenge normen. “Contactloze wasbakken en automatische zeepdispensers beperken het risico op kruisbestuiving”, aldus Wagemans. “Voldoe aan de normen zonder veel extra moeite! Ook op het gebied van veiligheid scoren onze moderne oplossingen goed. Thermostatische mengkranen met antiverbrandingsbeveiliging garanderen een constante en vooral veilige watertemperatuur. Infraroodkranen vermijden fysiek contact waardoor ze bijdragen aan zowel de hygiëne als de veiligheid op de werkvloer.”

Duurzamere horeca

Duurzaamheid loont. Voor het milieu en de portemonnee. “Slimme kranen met tijdgestuurde afsluiting maken dat het water niet blijft stromen als niemand het nodig heeft”, legt Wagemans uit. “Ze stoppen automatisch na een ingestelde periode. Dat betekent minder verspilling en lagere energiekosten. Een investering in modern sanitair mag je niet zien als een kostenpost, wel als een winstkans. In professionele keukens zijn de kranen duidelijk geen bijkomstigheden, eerder een essentiële pijler in elk effectief MVO-beleid. Delabie is daarbij een naam om te onthouden. Onze oplossingen passen perfect in elke professionele keukenomgeving. Van robuuste voorspoeldouches tot elegante, contactloze wastafelsystemen, elk product is ontworpen met de toekomst in gedachten. Goed nieuws voor wie zijn economische prestaties wil verbeteren. En zeker ook goed nieuws voor onze planeet.”

Heeft u vragen over dit artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Delabie.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

*“ zeigt erforderliche Felder an

Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

*“ zeigt erforderliche Felder an

Stuur ons een bericht

Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten