De feestdagen zijn weer in aantocht. Dat betekent weer gezellig tafelen en praten over wat geweest is dit jaar en wat volgend jaar zal brengen. Even traditioneel zijn de nieuwjaarsbrieven die de kindjes enthousiast voordragen. Ook Royal Crown heeft zijn nieuwjaarswensen klaar: “Wij beloven ook volgend jaar ons stinkende best te doen om je bij te staan.”
Frank Rombouts van Royal Crown staat ons graag te woord: “Stilstaan bij het bijna afgelopen jaar, lessen trekken uit wat gebeurd en niet gebeurd is, alles even op een rijtje zetten en volgend jaar er weer vol tegenaan. Ja, de keukensector heeft het lastig. Ja, we denken bij Royal Crown dat volgend jaar best pittig zal zijn. Neen, we blijven niet bij de pakken zitten. Dat hebben we dit jaar niet gedaan en zullen we ook volgend jaar niet doen. En zonder te veel te willen pochen, de cijfers bij Royal Crown zijn best goed. We bedanken onze partners, zowel leveranciers als leden, dan ook van ganser harte voor het gestelde vertrouwen. Royal Crown belooft alvast meer van hetzelfde voor volgend jaar, maar dan net dat tikkeltje beter.”
Beste wensen
Geheel in lijn met het eindejaarthema schreef ook Rombouts een nieuwjaarsbrief:
“Liefste partners van Royal Crown.
Toegegeven, het klinkt wat raar.
Maar 2024 was een fijn jaar.
Met heel veel events groot en klein,
toonden we hoe flexibel en weerbaar de keukensector kan zijn.
Bij Royal Crown dendert de trein maar door
want met nieuwe diensten en concepten gaan we er volledig voor.
We houden er zeker niet mee op
en dan wordt 2025 misschien ook wel top.
Laat ons werken om de job van keukenplaatser in de schijnwerper te zetten.
Zo kan een personeelstekort onze groei niet beletten.
De keukensector en het onderwijs hand in hand.
Van op het strand tot aan de grens met Duitsland.
Royal Crown staat ook in 2025 altijd voor je klaar,
maar voor nu, liefste leden, een heel gelukkig nieuwjaar.”
Rombouts: “Ik pik er nog graag even het stigma op het beroep van keukenplaatser even uit. Iedereen heeft een personeelstekort, een handige Harry ontbreken we allemaal. Het is echt de hoogste tijd om op dat vlak de handen uit de mouwen te steken. Een samenwerking met de overheid, wanneer die er ook zal zijn, is daarbij een must. Maar voorlopig, bij het ontbreken van een regering, kunnen we toch al de koppen bij elkaar steken?!”
De vooruitzichten zijn dan misschien niet zo rooskleurig als we zelf willen, toch ziet Rombouts positieve argumenten: “De wil en de zin om te verbouwen is wel aanwezig. Het is aan ons om die zin aan te spreken en met onze expertise als keukenhandelaar uit te pakken. De meerwaarde die de vakhandel heeft, moeten
we nog meer durven uitspelen. Er is een publiek dat naar de keukenketens trekt maar er is eveneens een publiek dat de zelfstandige keukenhandelaar opzoekt. De bouw- en verbouwsector heeft het misschien wat lastig, maar met een positieve attitude geraken we echt wel ver. En uit een eventuele crisis!”
Neem dan rechtstreeks contact op met Royal Crown.